About

About me Olen Alice (nimen saa ääntää haluamallaan tavalla!), aika suomalaiseksi muuttunut italialainen. Olen kahden täydellisen lapsen mamma (kutsun heitä Renninoksi ja Renninaksi). Sen lisäksi, että olen äiti ja ihan tavallinen tyyppi, olen tietysti intohimoinen valokuvaaja.

Tärkeisiin ihmisiini kuuluu myös puolisoni, Renna. Tapasimme Ranskassa, kun olimme nuoria ja villejä ja teeskentelimme opiskelevamme bileiden lomassa. Kuinka ollakaan, löysin itseni pian Suomesta, vuosi oli 2001.

Puhumme vanhasta tottumuksesta mieheni kanssa edelleen ranskaa, vaikka molemmat osaamme toistemme äidinkieltä  sujuvasti (eli kyllä: puhun suomea, hassulla italialaisella aksentilla vain). Englanti toimii käyttökielenä tuttujen kanssa. Meillä puhutaan siis kaikenlaisia kieliä, höystettynä itse keksityillä sanoilla. Lapset tosin eivät aina tunnu kuulevan mitään kieltä…

Pidän punaisesta väristä, oopperasta ja punkista, punaviinistä, omenan tuoksusta ja mahdottomista tavoitteista. Olen todennäköisesti  addiktoitunut suklaaseen. Olen kova unelmoimaan ja salaa romantikko (suomalaisen pragmaattinen insinööritieteiden edustaja talossa on siis varsin paikallaan..).

Otan valokuvia, taltioin hetkiä, pysäytän aikaa, ikuistan tunteita. Ajattelen, että jokainen arjen tuokio on erityinen ja ansaitsee muistijäljen siinä missä kaikkein tärkeimmät hetketkin. Haluan nähdä pienet ja isot ihmiset sellaisina kuin he ovat ja löytää heidän omimman olemuksensa.

Valokuvaan perheitä, odotusajan tunnelmia, vastasyntyneitä, tärkeitä tapahtumia kuten kihlajaisia ja nimenantojuhlia sekä otan muotokuvia. Palvelen luotettavasti ja ammattitaitoisesti. Kuvat otan luonnonvalossa, valitsemassasi paikassa. Minulla on studio Lauttasaaressa Helsingissä, mutta kuvaan myös esimerkiksi asiakkaideni kotona tai ulkosalla.

Kuvaukseen tarvittava aika riippuu kohteesta ja kuvauksen tyypistä. Muotokuvaan riittää usein puolisen tuntia, vastasyntyneiden kuvaukseen taas varaan nelisen tuntia.

Kuvaan pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulla ja satunnaisesti Pohjois-Italiassa, mutta joustan parhaani mukaan paikan suhteen.

Toivottavasti tapaamme pian! Olen varma, että yhdessä saamme aikaan hienoja asioita!

 

One thought on “About

  1. Pingback: Asiakaskertomus: Alice Pittacolo

Comments are closed.