Session Info

 Masukuvaus

 Otollisin aika ikuistaa ainutlaatuinen vauvamasu ja odotuksen tunnelmat on raskauden kahdeksas kuukausi. Ajankohta on kuitenkin joustava, sillä kukin vartalo muuttuu omaan tahtiinsa. Raskausajan kuvaus voidaan toteuttaa myös lähempänä laskettua aikaa, mutta silloin saattaa odottajan olo olla jo sen verran tukala, että kuvaussessio voi väsyttää, masu painaa ikävästi ja sääriä turvottaa.

Voit valita masukuvauspaikan mielesi mukaan, samoin vuorokaudenajan (auringonnousu, päivä, auringonlasku..). Voit ottaa kuvaukseen mukaan useammankin asukokonaisuuden ja vaihtaa välillä tyyliä. Jos haluat, voit tulla tapaamaan minua studiolleni Lauttasaareen ennen varsinaista kuvaussessiota, niin voimme suunnitella yhdessä niin paikkaa ja ajankohtaa kuin vaatetusideoitakin.

Raskausaikana vartalosi takuuvarmasti muuttuu ja isosti. Oma kroppa voi tuntua joka paikasta liian isolta ja liikkuminen kömpelöltä. Totuus kuitenkin on, että muiden silmissä olet vain ”valmistamassa vauvaa!” ja seikat, jotka pistävät omaan silmään eivät useinkaan herätä muiden huomiota. Minun tehtäväni on saada sinut tuntemaan olosi juuri niin kauniiksi, kuin miltä näytät muiden silmissä. Sinun tehtäväsi on luottaa minuun!

Aluksi tuntuu varmasti oudolta tai väkinäiseltä poseerata ja hymyillä, mutta yleensä masukuvaus alkaa nopeasti kikatuttamaan (minä ainakin olen kova kikattelija), vähitellen jopa naurattamaan ja lopulta tuskin edes muistat, että tässä ollaan valokuvaamassa navanympärystäsi!

Raskausajan kuvaukseen ovat tervetulleita tietysti myös kumppanisi tai masuasukin mahdolliset sisarukset. Jopa lemmikit otan mielelläni kuvaan – tai ainakin, jos lemmikkisi on jokin alligaattoria kesympi otus…

 

Vauvakuvaus

Kun uusi perheenjäsen on saapunut, paras aika kuvata suloinen vastasyntynyt on 5-11 päivän ikäisenä. Vastasyntyneen kuvaus onnistuu aina siihen saakka, kun vauva on noin neliviikkoinen. Sen jälkeen pikkuihmistä tuskin enää voikaan kutsua vastasyntyneeksi.

Vastasyntyneen kuvaus sujuu aina parhaiten aamulla, joko studiollani tai kotonanne. Omassa kodissa voi rentoutua ja tuntea olonsa turvalliseksi, mutta toisaalta koti on myös usein paikka, jossa opetellaan uutta elämää vauvan kanssa eikä haluta ketään häiritsemään perheen omaa maailmaa.

Studiolleni tulo vaatii poistumista kodin turvasatamasta, mutta toisaalta se on tila, joka on sisustettu sinua ja vauvaasi varten. Siellä minulla on parhaat mahdollisuudet säätää valaistusta ja kuvan asettelua. Olen varannut studiolleni mukavia tuoleja, runsaasti kahvia ja teetä, hedelmiä ja välipaloja – sekä tietysti tonneittain suklaata! Kunhan vain onnistut pääsemään nyytteinesi paikalle, voit käpertyä nojatuoliin ja nauttia.

Ennen kuvausta voit halutessasi pistäytyä studiollani ja käydä kanssani läpi kaikki toiveesi ja kysymyksesi, joita vauvakuvaus voi herättää. Voimme esimerkiksi miettiä, löytyykö sinulta jotain perheellesi tärkeää rekvisiittaa, jonka voisimme tuoda mukaan kuvaan.

Vastasyntyneen kuvaus kestää yleensä noin kahdesta viiteen tuntia. Räätälöin vauvakuvauksen aina vauvan ehdoilla, eli hän on kuvaustuokion kapteeni ja määrää tahdin. Pyrin pitämään myös äidin fiiliksistä huolta, sillä etenkin jos synnytyksestä on vain vähän aikaa, voivat tunteet helposti saada vallan. Toisin sanoen, jos tunnet akuuttia tarvetta vaikkapa suukotella ja halia aarrettasi, voit aivan vapaasti keskeyttää minut ja pitää sylitauon. Kun on kyseessä vauvakuvaus, meillä on loputtomasti aikaa!

Kun olet varaamassa aikaa vastasyntyneen kuvaukseen, kirjaan ylös lasketun aikasi. Kun vauva on syntynyt ja olet saanut välitettyä ilouutiset perheelle ja ystävillesi, voit lähettää minulle viestin. Laitan silloin tulemaan muutamia ehdotuksia sopivista kuvausajankohdista, niin pääsemme taltioimaan arvokkaita ensihetkiä.

Ja kuten muissakin kuvauksissa, vauvan toinen vanhempi tai sisarukset ovat ehdottoman tervetulleita mukaan. Ehkä jopa alligaattori, jos onnistuit vakuuttamaan minut silloin kun ohjelmassamme oli masukuvaus…

ps. Kuvaan myös usein ristiäisiä ja nimiäisjuhlia, joten älä epäröi kysyä niistäkin minulta.

 

Muotokuvat, lapset ja perheet

Muotokuvaus vie yleensä yhdestä kahteen tuntia. Kuva voidaan otaa joko studiollani tai valitsemassasi paikassa. Jos niin haluat, voimme myös hyvällä säällä napsia osan kuvista ulkosalla, vaikka kuvaisimmekin studiollani.

Voit itse valita oman tyylisi ja sellaisen kuvaussession kuin haluat. Voimme sopia yksityiskohdista puhelimitse tai sähköpostilla, mutta usein kuvaustilanne helpottuu, jos pidämme lyhyen suunnittelupalaverin ennen sitä studiollani. Kun tapaan sinut tai perheesi, pääsen paremmin selville odotuksistanne ja pystyn täyttämään ne parhaalla mahdollisella tavalla. Samalla saan tilaisuuden myös tutustua lapsiin, jotka mahdollisesti ovat saapumassa kuvattavaksi. Kun olemme tuttuja, ei heidän tarvitse kuvauspäivänä ihmetellä, kuka kumma kiharapää tiirailee heitä ison kameralinssin lävitse.

Lapsikuvaus kannattaa ajoittaa aamuun, sillä kokemuksesta tiedän, että silloin lapset ovat parhaimmillaan. He ovat levänneitä, täynnä energiaa eivätkä vielä kärttyisiä, kuten toisinaan juuri ennen lounasta. (Eikä kuvaajakaan ole silloin kärttyisä, kuten toisinaan juuri ennen lounasta!). Jokaisella lapsella on kuitenkin oma aikataulunsa ja omat tapansa. Minun tavoitteeni on pitää lapset hyvällä tuulella, joten sovitaan aikataulu sen mukaan, mikä lapsillenne sopii parhaiten.

Lapsikuvaukseen kehotan yleensä vanhempia ottamaan mukaan pientä välipalaa ja juotavaa. Pidän studiollani aina jotain evästä, mutta perheillä on usein omat tottumuksensa joten voi olla helpompaa, jos naposteltavat ovat lapselle tuttuja ja turvallisia. Ja itselleni varaan tietysti hiukopalaa (oikein arvattu, mitäpä muuta kuin suklaata!), jotta voimme turvallisin mielin venyttää sessiota tarvittaessa myös lounasajan yli.

Mikäli haluat lapsistasi kuvia ulkosalla talviaikaan, suosittelen pukemaan heidät lämpimiin kerroksiin. Kun lapsella on tarpeeksi lämmintä alla ja yllään talvitakki, hän voi luopua kuvaushetken ajaksi talvihaalaristaan. Silloin saatamme saada muistikortille kävelyä ja juoksuakin, eikä vain vaivalloista lyllertämistä ja kierimistä!

 

 Yo-kuvaus

Jos haaveenasi on persoonallinen ja mieleenpainuva ylioppilaskuva, annan mielelläni luovuuteni ja kokemukseni käyttöösi. Voimme tavata ensin ja suunnitella yhdessä kuvaussession vaikkapa johonkin sinulle tärkeään paikkaan. Riittää, että pistät persoonallisuutesi ja toiveesi peliin, niin ylioppilaskuvasta tulee varmasti sinun näköisesi. Otan sinusta peruskuvan studiossa lakin ja ruusun keralla vain, jos todella, todella, TODELLA, pyydät sitä.

Kuva otetaan sinua varten, mutta jos haluat, vanhempasi voivat tulla mukaan avustamaan (lupaan, etten kerro kellekään!). Mikään ei myöskään estä sinua ja kaveriasi kuvauttamassa itseänne samaan aikaan – silloin saatte samalla myös yhteiskuvan muistoksi lakkiaisista.

 

Polttarit

Kaaso metsästämässä erilaista ohjelmanumeroa? Morsian etsimässä persoonallista huomenlahjaa? Ammattikuvaajan toteuttama valokuvaussessio huipputasoisine kuvineen on oiva vaihtoehto.

Polttariporukat ovat tervetulleita studiolleni (siinä mittakaavassa kun neliöni antavat periksi!) rentoutumaan siksi aikaa, kun kuvaan ihastuttavan morsiamen (aistillisesti boudoir-tunnelmissa tai vaikkapa glamour-huippumallien tyyliin). Assistenttini huolehtii meikit ja kampaukset kohdilleen muiltakin, jotka haluavat otattaa kuvansa.

Ja tottakai otamme polttariporukasta ryhmäkuvan muistoksi tärkeästä päivästä!

Kuvaus vie ehostuksineen aikaa noin kolme tuntia, joten se sopii yleensä parhaiten polttareiden ensimmäiseksi numeroksi. Studioltani jatkatte kätevästi juhlintaa kauniimpina kuin koskaan.

Jos toiveenanne on jokin erikoinen stailaus, vaikkapa pin up-, kasarivillitys tai 20-luvun charmi, otattehan yhteyttä hyyyyyyyyyvissä ajoin. Rekvisiitan ja tarvikkeiden hankkiminen voi viedä tovin jos toisenkin.